Svet-Stranek.cz
ÚCTA KE ZVĚŘI, OCHRANA PŘÍRODY
HONEBNÍ SPOLEČENSTVO PODLESÍ - JARCOVÁ

Provozní řád:ÚCTA KE ZVĚŘI, OCHRANA PŘÍRODY

Provozní řád

honebního společenstva Podlesí - Jarcová
pro výkon práva myslivosti v honitbě HS
  1. Výkon práva myslivosti v honitbě honebního společenstva Podlesí-Jarcová (dále jen v honitbě) provádějí členové honebního společenstva, kteří vlastní lovecký lístek (dále jen členové). Výbor honebního společenstva může pro doplnění počtu myslivců, potřebných pro obsluhu honitby, přijímat hosty vlastnící lovecký lístek (dále jen hosty), kteří se podílejí na výkonu práva myslivosti.
  2. Členové a hosté jsou povinniřídit se stanovami honebního společenstva, usnesením valné hromady a honebního výboru
  3. Členové a hosté skládají zálohu na náhradu škod způsobených zvěří ve výši 1000,- Kč. Pokud nebude záloha čerpána, bude při ukončení členství nebo hostování vrácena.
  4. Členové a hosté vykonávající právo myslivosti jsou povinni každý rok do termínu valné hromady složit příspěvek na provoz honitby. O výši příspěvku rozhoduje výbor honebního společenstva.
  5. Podmínkou členství i hostování je dodržování mysliveckých zvyků a tradic, slušné vystupování na veřejnosti a vhodné myslivecké oblečení.
  6. Výbor honebního společenstva stanoví podle potřeby povinnou brigádnickou činnost.
  7. Členové a hosté jsou povinni zúčastnit se sčítání zvěře, společných honů na škodnou, členských schůzí, společných akcí a podílet se na tlumení zvěře myslivosti škodlivé dle zákona.
  8. Pokud se člen nebo host nezúčastní společného honu na drobnou zvěř, je povinen se předem omluvit mysliveckému hospodáři nebo starostovi honebního společenstva. Pokud si člen nebo host chtějí na společný hon přizvat hosta, jsou povinni pozvání předem dohodnout s mysliveckým hospodářem nebo starostou honebního společenstva.
  9. Výbor honebního společenstva každý rok zhodnotí celkovou iniciativu jednotlivých členů. Hodnocení bude sloužit jako podklad pro rozdělení odstřelu trofejové zvěře spárkaté a zvěřiny. 
  10. Výbor honebního společenstva schvaluje každoročně podle finančních možností příspěvky na držení lovecky upotřebitelných psů, příspěvky na reprezentaci honebního společenstva na střeleckých akcích a odměny členům, kteří se nejvíce podíleli na tlumení zvěře myslivosti škodlivé.
  11. Za závažné porušení provozního řádu může honební výbor společenstva ukončit hostování i v průběhu roku. Členu honebního společenstva může být za závažné porušení provozního řádu odebrána povolenka k lovu.
  12. Členové a hosté mají právo podávat výboru návrhy na zlepšení činnosti, na myslivecká vyznamenání a další podněty směřující ve prospěch myslivosti.
  13. Členové a hosté jsou povinni i v případě, že nemají přidělené krmné zařízení, podílet se na přípravě zimního krmení (jeřabiny, letnina) a na společné údržbě mysliveckých zařízení.


Ing. Josef Kalus          

starosta společenstva